Kärlek, samvaro och relationer – det är så de påverkar oss

Kärlek, samvaro och relationer – det är så de påverkar oss

Kärlek i flera olika former kan få dig att må bättre och att i längden leva ett hälsosamt liv. Särskilt samlag och onani kan komma att bli en lugnande metod för att göra dig av med stress då det vid orgasm frigörs flera olika hormoner. Dessa hormoner är alla på ett och annat sätt kopplade till lycka, och just därför är onani en så viktig del av mångas vardag.

För att komma igång med underbara onaniupplevelser, ta en tur över till Mshop för att hitta passande sexleksaker för dig. Läs även vidare för att ta reda på varför onani och samlag resulterar i så mycket gott för oss.

Hur onani får oss att må bättre

När vi får orgasm kan de frigjorda hormonerna upplevas som smärtdämpande, och för denna anledning kan det vara en god idé att onanera om du lider av smärtor relaterade till mens. Din sömn kan också påverkas positivt då du under onani eller samlag spänner dig för att efter orgasm återigen slappna av. Detta kan medföra ett lugn som hjälper dig när du ska sova.

Det slutar inte heller där, utan onani kan även hjälpa till med sexlusten. För omkring ett årtionde sedan utfördes studier som visade på att personer som flitigt drog nytta av vibrerande sexleksaker på egen hand även hade samlag mer ofta med sin partner än de som inte gjorde detta. Det kan därför vara väl värt att exempelvis få möjligheten att njuta av bättre onani med en rabbitdildo. Just en Rabbit vibrator är en leksak som både stimulerar G-punkten och klitoris samtidigt tack vare sin smarta design, och detta leder sannerligen till underbara stunder för många under onanisessionerna. Självfallet kan den här typen av leksak också dras nytta av vid förspel och samlag med partnern.

Förberedelser inför samlag

Onani kan kräva ett eller annat redskap för en fulländad upplevelse, men särskilt innan samlag är det viktigt att du har alla de nödvändiga tillbehören. Det första som alltid bör ligga på nattduksbordet är kondomer, och dessa går att beställa i flera olika varianter. Det finns till och med smaksatta kondomer om ni så föredrar. Även ett sexleksaksrengöringsmedel kan vara händigt att ha då detta är säkrare och inte sliter lika mycket på leksaken som exempelvis tvål. Om ni under förspel och samlag drar nytta av leksaker såsom dildoar, vibratorer eller analpluggar är det därför nästintill ett måste att ha ett sexleksaksrengöringsmedel.

Sist men inte minst kan ett bra glidmedel göra susen. Det finns vattenbaserade varianter som blir bäst till silikonsexleksaker, silikonbaserade varianter som är mer trögflytande samt till och med särskilda glidmedel för anallekar.

Kärlek i flera olika former kan få dig att må bättre och att i längden leva ett hälsosamt liv. Särskilt samlag och onani kan komma att bli en lugnande metod för att göra dig av med stress då det vid orgasm frigörs flera olika hormoner. Dessa hormoner är alla på ett och annat sätt kopplade…