5 bra tips inför löneintervjun

5 bra tips inför löneintervjun

Är du missnöjd med din lön? Känner du att du skulle kunna tjäna mer pengar? Du är inte ensam. Faktum är att enligt en studie från Payscale är de flesta arbetstagare missnöjda med sin lön. Läs fler artiklar här.

 

Om du vill förhandla fram en bättre lön på jobbet får du här fem tips som hjälper dig att komma igång:

 

  1. Gör din research. Innan du går in i lönesamtalet bör du göra lite research om vad andra personer i din position tjänar. På så sätt får du en bra uppfattning om vilket intervall du ska sträva efter.

 

  1. Känn till ditt värde. Var inte rädd för att fråga efter vad du är värd. Om du kan stödja din begäran med uppgifter från din forskning har du en mycket starkare ställning.

 

  1. Var positiv. Det kan vara nervöst att be om en löneförhöjning, men kom ihåg att vara positiv och självsäker under hela processen. Du förtjänar det trots allt!

 

  1. Vet när du ska ge dig av. Om företaget inte är villigt att ge efter när det gäller lönen ska du inte vara rädd för att gå därifrån. Det finns gott om andra företag där ute som gärna skulle vilja ha dig ombord.

 

  1. Fortsätt att försöka. Om du inte får den lön du vill ha första gången, ge inte upp! Fortsätt att förhandla tills ni når en överenskommelse som är tillfredsställande för båda parter. Hitta mer inspirerande läsning här.

Att be om en löneförhöjning kan vara nervöst, men det är viktigt att komma ihåg att du förtjänar att bli kompenserad för ditt hårda arbete. Om du inte frågar kommer du aldrig att veta vad som kunde ha varit. Även om det är möjligt att din chef säger nej finns det också en chans att han eller hon säger ja och ger dig den löneförhöjning du förtjänar. Så var inte rädd för att säga ifrån och be om det du vill ha. Du kan bli överraskad av resultatet. Hitta mer inspiration här.

Är du missnöjd med din lön? Känner du att du skulle kunna tjäna mer pengar? Du är inte ensam. Faktum är att enligt en studie från Payscale är de flesta arbetstagare missnöjda med sin lön. Läs fler artiklar här.   Om du vill förhandla fram en bättre lön på jobbet får du här fem tips…